Tropisch fruit

Ik zit bij 340 in de schaduw op het terras bij de kinderen met uitzicht op het bladerdek van palmen en een afgeladen papajaboom. De eerste dagen was het behoorlijk wennen aan de temperatuur, maar nu vinden we langzaam aan onze draai. het gaat nog wel een tijdje duren voor we in het huis kunnen, dus onze inboedel blijft nog wat langer geparkeerd in Bangkok.

De eerste post is gearriveerd; binnen tien dagen, dus dat werkt prima. Het is heerlijk stil op het eiland, in afwachting van de zomervakantie in Europa. Dan stroomt het publiek toe om te duiken, de grote attractie van dit eiland. Koh Tao betekent schildpadeiland, genoemd naar de grote zeeschildpadden die de duikers onder water kunnen tegenkomen. Net als een eindeloos aantal exotische vissen, in alle soorten, maten en kleuren, van aantrekkelijk tot ronduit afstotend. Er is hier onder water meer te zien dan erboven!

Aan het eind van de middag valt af en toe een verkoelende regenbui, die de watertanks vult. We oefenen geduld en zien uit naar het moment dat we de sleutel krijgen.

Kristien gezien door Mark