Geldnood

Ook al gonst het rondom van de bouwactiviteiten, niet elk project wordt tot een goed einde gebracht. Zo staat er al twee jaar een bouwwerk in de steigers dat maar niet wil vlotten.

In 2009 zagen wij tijdens onze vakantie het betonnen geraamte verschijnen van een twee verdiepingenhoog appartementen gebouw. Langs de weg vlak bij wat een jaar later onze afslag zou worden. Het bouwwerk was niet kinderachtig van afmetingen. Hier werd een grootse droom gerealiseerd. Je zag als het ware de rekensom erachter: alle kamers altijd verhuurd, en we worden rijk.

Maar een jaar later, toen ons huis inmiddels in de steigers stond, was de bouw van het complex nog net zo ver. Stagnatie. Er viel geen teken van activiteit te bespeuren, al zagen we wel sporen van bewoning. In de kale betonnen ruimtes zonder ramen en deuren bivakkeerden mensen achter opgehangen doeken. Een soort kraakwacht?

Toen we eenmaal hier woonden, werd er op een dag cement aangevoerd en trok de bouw weer vlot. Maar niet voor lang. Sinds begin deze week hangt er een houten bord aan de gevel: koper gezocht, met spoed! Hier kan je allerlei rampspoed achter vermoeden. Van echtscheiding tot sterfgeval, maar in elk geval gebroken dromen.

Een ding zou nog erger zijn geweest. Als ze om de bouw te voltooien geld hadden geleend met het huis als onderpand. Dan waren ze nu alles kwijt geweest, want loansharks hier zijn onverbiddelijk zodra de betalingstermijn wordt overschreden. Nu gloort er in elk geval nog een sprankje hoop: een buitenlandse koper met geld. Alleen niet slim om het aan te bieden nu alle vakantiegangers weer naar huis zijn.

Kristien gezien door Mark