Senang

Hoe lang duurt het om te wennen aan de tropen en hoe merk je dat het zover is? Is zoiets leeftijdgebonden of voor iedereen gelijk? Ik had geen flauw idee.

Dit voorjaar is het vrij lang koel gebleven waardoor je je hier als westerling volkomen senang voelt. In Nederland heerste de Elfstedenkoorts terwijl wij lekker in de zon zaten. Maar opeens sloeg de hitte onverbiddelijk toe. Bijna van de ene dag op de andere daalde de nachttemperatuur niet meer onder de 300. Daarbij was het zo klam dat je buiten nauwelijks nog kon bewegen. Die tropische hitte voelt alsof er permanent onweer op til is. En als dat al losbarst, brengt het nauwelijks verkoeling. Hoewel…

Een paar dagen geleden viel er opeens een stortbui. In één klap was de watertank tot de nok toe gevuld. Die wolkbreuk ging gepaard met flink wat wind zodat het tochtte in huis. Ik voelde me onbehaaglijk en merkte dat ik kippevel had. De thermometer in de kamer stond op 300 en ik had het koud!

Dat moet het teken zijn waarnaar ik zocht. Ik denk dat ik na 2 jaar eindelijk ben geland.

Kristien gezien door Mark